Waarom olie peilen

U kent ze vast: motorolie, mogelijk zelfs synthetische olie, of minerale olie. Maar welke olie is geschikt voor uw auto? Vult u zelf bij? Vraag bij ons even naar de specificatie van de juiste olie.

 

Oliespecificatie

Laat u goed informeren over deze – best wel ingewikkelde – materie! Zorg ervoor dat u de juiste olie gebruikt voor uw auto, voor een beter behoud van uw motor!

Voorkom problemen en zorg dat u altijd een liter van de juiste olie in de auto heeft!

Elke brandstofmotor verbruikt olie! Normaal is het verschil tussen het min/max teken op de oliepeilstok 1 liter. Het komt heel vaak voor dat bij een beurt het olieniveau al op minimum staat. Er is dus al een liter verbruikt. Dit blijft onopgemerkt als u niet peilt.

Waarom olie peilen?

Laten we eerlijk zijn, velen onder u peilen niet of nauwelijks! Zij gaan ervan uit dat de motor(olie) het uithoudt van beurt tot beurt. Vaak is dat zo, maar dit kan helaas ook fout uitpakken. Zeker met de huidige trend van kleinere motoren met meer vermogen. Er worden nog hogere eisen gesteld aan de motorolie. Gevolg: noodzaak voor meer verschillende oliesoorten. Hoogwaardige motoren vragen om hoogwaardige olie, zo simpel is het.

Olieverbruik

De motor zal extra olie verbruiken onder langdurige zware omstandigheden door:

  • lang rijden hoge snelheden
  • rijden met caravan
  • veel stof
  • vaak hoge toeren rijden
  • veroudering en dus slijtage van de motor
  • verdunning van de olie door het rijden van korte stukjes

Dan is het slim om tijdig te ontdekken dat er “olie bij moet”.

Bijvullen olie

Olie bijvullen

Als het olieniveau laag is, gelijk aan of net boven het onderste merkteken op de peilstok, vul dan met kleine hoeveelheden olie bij (een kwart liter). Wanneer de peilstok niet duidelijk aangeeft hoeveel er moet worden bijgevuld, vul dan met nog kleinere hoeveelheden olie bij. Controleer steeds opnieuw het oliepeil tot het juiste niveau is bereikt.

Rijden met de juiste olie is essentieel voor het behoud van uw motor! Twijfels over de juiste olie? Wij helpen u graag!

contact

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

072 571 27 10 info@koopmanimmink.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 072 571 27 10

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×